علمی-اجتماعی
چهار شنبه 30 اسفند 1391برچسب:, :: 1:4 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

دانه‌های قرمزرنگ و خوش طعم سماق یکی دیگر از موادی است که در سفره هفت سین ما جای دارد. انتخاب این ماده غذایی مقوی و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این دلیل است که بسیاری از مردم آن را سمبل رنگ و طعم دلنشین زندگی می‌دانند.  همزمان با فرا رسیدن سال نو، تک تک ما به یاد سفره رنگارنگ و پرنشاط هفت‌سین می‌افتیم و برای تزئین و آراستن آن به بهترین نحو آماده می‌شویم. سفره‌ای که سرشار از برکت و نعمت‌های رنگارنگ الهی است. سفره‌ای که با زیبا‌ترین رنگ‌های طبیعت همچون سرخی سیب، نشاط سبزه، رنگارنگی تخم‌مرغ‌ها و شادابی گل‌های بهاری در خانه هر ایرانی در سراسر ایران و جهان چشم نوازی می‌کند. چیدن این سفره رنگارنگ در هر خانه‌ای براساس آداب و رسوم ایرانی‌ها، فلسفه و مفاهیم ویژه‌ای با خود به همراه دارد. به عنوان مثال براساس آیین‌های باستان‌شناسی سیب نماد زیبایی و شادابی، سمنو نماد برکت و فراوانی، سیر نماد سلامت و تندرستی و سنجد نماد طول عمر و پایداری و... است. اما علاوه بر این، مفاهیم سفره هفت‌سین و هر یک از خوراکی‌ها و گیاهانی که در این سفره وجود دارد، ارزش دارویی و درمانی خاصی به ویژه برای کودکان و مادران باردار به همراه دارند که کم‌نظیر و جالب توجه است. برخی از این ویژگی‌های درمانی را در این فرصت مرور می‌کنیم و امیدواریم سفره هفت‌سین خانه‌های‌مان در سال ۹۲ علاوه بر شادابی و برکت‌های زیاد، هفت‌سین سلامتی و تندرستی تک تک اعضای خانواده‌مان باشد.

سین اول: سیب
بهبود چروک‌های شکم بعد از زایمان


سیب سرخ از جمله سین‌هایی است که بسیاری از خانواده‌ها هنگام تحویل سال در سفره هفت‌سین خود دارند. وجود این میوه پرخاصیت و مفید در تحویل سال به اعتقاد بسیاری از مردم در سراسر جهان، سمبل حفظ سلامت، تندرستی، نشاط، باروی و زیبایی است. خوردن این میوه خوش آب و رنگ و حتی بوییدن آن خواص درمانی متعددی را به همراه دارد که یکی از مفید‌ترین آن‌ها تاثیرات درمانی سیب در حوزه پوست و بهداشت آن است. بسیاری از درمانگران از خواص درمانی سیب برای رفع چروک، خشکی و حفظ طراوت پوست استفاده می‌کنند. آن‌ها از عصاره و پوره سیب در ترکیب با شیر فرآورده‌هایی تهیه می‌کنند که برای برطرف کردن خشکی، از بین بردن سلول‌های مرده و چروک‌های سطحی بسیار موثر است. برای این منظور کافی است پوره سیب را با یک قاشق عسل مخلوط کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه در موضع شکم ماسک کنید. این ترکیب می‌تواند یکی از بهترین ماسک‌های طبیعی ضد چروک برای بهبود سریع‌تر چروک‌های سطحی پس از زایمان باشد.

سین دوم: سرکه
تسریع کاهش وزن بعد از زایمان


سرکه هم یکی دیگر از مواد غذایی طبیعی است که بسیاری از ما سفره هفت‌سین‌مان را به کمک آن زینت می‌دهیم. در متون طب سنتی ایران برای سرکه خواص درمانی بی‌شماری ذکر شده است. قدمای طب سنتی در جهان استفاده از سرکه در وعده‌های غذایی را موجب دفع سموم بدن، تجزیه بهتر چربی‌ها و کاهش میزان کلسترول بد خون می‌دانند. در حقیقت اسیدسیتریک موجود در سرکه است که موجب هضم بهتر غذا و سوخت‌وساز بهتر چربی‌ها در بدن می‌شود. بنابراین می‌تواند روند کاهش وزن را در زنان پس از بارداری تسریع کند. از سوی دیگر سرکه به دلیل خاصیت ضد باکتری که دارد می‌تواند باکترهای مضر و موذی سیستم گوارشی بدن را از بین ببرد. به این ترتیب مصرف به اندازه سرکه می‌تواند در درمان و تسکین بسیاری از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند یبوست و نفخ ناشی از بارداری نیز موثر واقع شود.

سین سوم: سمنو
افزایش شیر مادر با سمنو


گندم از نشانه‌های برکت و رحمت خداوند است که در زمان تحویل سال به اشکال مختلف روی سفره هفت سین چشم‌نوازی می‌کند. سمنو، نان سنگک و سبزه از جمله موادی هستند که برای تهیه آن‌ها از گندم استفاده می‌شود و تقریبا بیشتر خانم‌ها از هر سه این مواد برای تزئین و زیبایی و برکت بیشتر سفره‌های هفت‌سین‌شان استفاده می‌کنند. بسیاری از قدمای طب سنتی ایران مصرف سمنو را برای خانم‌های باردار و مادرانی که به کودکان‌شان شیر می‌دهند، توصیه می‌کنند. سمنو به دلیل وجود مقادیر قابل توجهی گندم و ویتامین B به عنوان یک غذای بسیار مقوی و شیرافزا شناخته می‌شود. خوردن سمنو در دوران بارداری و پیش از زایمان موجب تقویت قوای جسمی بچه و همین‌طور تقویت استخوان‌بندی و اسکلت او می‌شود. علاوه بر این، مصرف این شیره شیرین و پربرکت یکی از بهترین مواد غذایی برای حفظ تندرستی و طراوت در دوران یائسگی محسوب می‌شود.

سین چهارم: سنجد
تسکین دردهای مفصلی و استخوانی


سنجد از جمله میوه‌های درختی است که علاوه بر تحویل سال نو در ایران بلکه در جشن‌ها و فرهنگ مردم سرزمین هند و اسپانیا نیز به عنوان یک ماده غذایی مغذی و بسیار مفید مورد توجه است. درخت سنجد که در برخی کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی رشد می‌کند از جمله گیاهانی محسوب می‌شود که یکی از مغذی‌ترین میوه‌های طبیعت را که پوست، گوشت و هسته آن کاربرد درمانی و بهداشتی دارد، تولید می‌کند. درمانگران طب سنتی معتقدند مصرف گوشت و هسته این میوه تاثیر بسیار زیادی در درمان و کاهش دردهای مفصلی به ویژه در بیماری آرتروز دارد. مصرف سنجد در صورتی که به اندازه و تحت نظارت متخصص طب سنتی باشد می‌تواند برخی دردهای مفصلی زنان در دوران بارداری را کاهش دهد. برای تهیه این مخلوط کافی است گوشت این میوه را با پودر هسته آن مخلوط کرده و روزانه از آن میل کنید. از آنجا که مصرف بی‌رویه سنجد موجب ابتلا به یبوست می‌شود، بهتر است زنان باردار آن را به تجویز متخصص طب سنتی مصرف کنند.

سین پنجم: سماق
درمان بی‌اشتهایی با سماق


دانه‌های قرمزرنگ و خوش طعم سماق یکی دیگر از موادی است که در سفره هفت سین ما جای دارد. انتخاب این ماده غذایی مقوی و قرار دادن آن در سفره هفت سین به این دلیل است که بسیاری از مردم آن را سمبل رنگ و طعم دلنشین زندگی می‌دانند. سماق علاوه بر خواص ارزشمند غذایی خود که برای بیماران دیابتی دارد، دارویی طبیعی و بسیار موثر در درمان برخی اختلالات دستگاه گوارشی بدن به ویژه مسائل مربوط به هضم مواد غذایی و عملکرد روده است. این دانه‌های قرمز رنگ برای درمان اختلالات روده‌ای، از بین بردن حالت تهوع و همین‌طور افزایش اشتها بسیار موثر است. در حقیقت سماق به دلیل داشتن ماده‌ای به نام «تانن» داروی مناسبی برای پاکسازی معده است و به این ترتیب می‌تواند موجب افزایش اشتها در افراد مبتلا به بی‌اشتهایی شود. این داروی گیاهی توسط بسیاری از متخصصان تغذیه به مراجعه‌کنندگانی که به دنبال افزایش وزن هستند، توصیه می‌شود.

البته در سفره هفت‌سین ایرانی‌ها سین‌های دیگری هم هست، مثل سبزه، سکه و سبزی. ما به هفت‌سینی پرداختیم که می‌توانید نوش‌جان کنید و از فواید آنها بهره ببرید

سین ششم: سیر
کاهش میزان کلسترول خون


ششمین سینی که ما ایرانی‌ها در سفره‌های هفت سین خود از آن استفاده می‌کنیم، سیر است. گیاهی که به اعتقاد درمانگران چینی، هندی و ایرانی یکی از پرخاصیت‌ترین و شفابخش‌ترین گیاهان دارویی در طبیعت محسوب می‌شود. درمانگران طب سنتی چین معتقدند مصرف سیر در کاهش میزان کلسترول خون بسیار پرفایده است. این درمانگران به بیماران خود توصیه می‌کنند برای کاهش میزان کلسترول خون‌شان ۴-۳ حبه سیر را به صورت خام مصرف کنند. مصرف روزانه و مداوم این میزان سیر کمک می‌کند میزان کلسترول خون این افراد به مرور کاهش یافته و پس از گذشت یک ماه به حد نرمال نزدیک شود. باید توجه داشت که در هفته‌های اول به این دلیل که مصرف سیر موجب خروج کلسترول از سلول‌ها و ورود آن‌ها به جریان خون برای دفع می‌شود، ممکن است میزان کلسترول بدن افزایش بیابد اما به مرور با ادامه مصرف سیر، میزان کلسترول به حد طبیعی نزدیک می‌شود. پس از یک ماه لازم است میزان سیر را به یک یا نیم حبه سیر کاهش دهید. باید توجه داشت که مصرف سیر در دوران بارداری و شیردهی باید با محدودیت‌هایی همراه باشد چرا که طعم و بوی آن در شیر موجب می‌شود نوزاد شیر مادر را مصرف نکند.

سین هفتم: سنگک
افزایش قوای مادر


بسیاری از ایرانی‌ها از نان برای افزایش برکت و رحمت خداوند در سفرهای هفت سین خود استفاده می‌کنند. نان سنگک از آنجا که نامش با سین آغاز می‌شود یکی از خوش‌شانس‌ترین نان‌هایی است که در جشن بزرگی همچون جشن نوروز محل توجه قرار می‌گیرد. اما این خوش‌شانسی تنها به دلیل سین سنگک نیست. خواص درمانی این نان که یکی از سنتی‌ترین نان‌های ایران است نیز در انتخاب آن بی‌تاثیر نیست. مصرف غلات سبوس‌دار یکی از بهترین انتخاب‌ها برای زنان باردار است چرا که موجب افزایش قدرت و توان بدنی آن‌ها می‌شود. در برخی متون طب سنتی اشاره شده که مصرف نان سنگک که تنها نان سبوس‌دار ایرانی است برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان روده بزرگ به مردم توصیه می‌شود. این نان جایگزین بسیار مناسبی برای نان‌های سفید، تافتون و لواش است.

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 23:19 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

اگر تو خدا را نمی بینی ، خدا تو را می بیند.

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 23:11 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

چهارشنبه سوری و  عید و بهار و سال نوتان چون سبزه ها سرسبز و

چون شکوفه ها با طراوت و زایا و چون باد بهاری  دلپذیر و چون خدا پاک 

و جاودانه باشد.

 تمامی گلها و سبزه ها نثار جان و وجود تان .

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 23:0 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

  لطفا نمایندگان مجلس از حقوق کارگران و بازنشستگان کم کنند به حقوقهای خودشان اضافه کنند.

در ضمن چون حقوق این ها خیلی کم است صد درصد به حقوقشان اضافه کنند . البته خودشان هر سال همین کار را می کنند و

نیازی به توصیه نیست . ببینید در سال چند طرح به نفع خودشان تصویب می کنند و چند طرح و لایحه به ضرر ملت؟


دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:56 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی


·         روش مشاهده

·         روش آزمایش (تجربی)

·         روش همبستگی

·         روش بالینی (کلینیکی)

·         روش روانکاوی

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:49 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

می دانید تولید کردن صداهای بلند برای ترساندن زنها و دختران بالذت جنسی در افراد همراه است؟

کسانی که با ترکاندن سیگارت ، ترقه، نارنجک وسایر مواد محترقه  قصد دارند که از آن لذت جنسی  ببرند،

باید به روان شناس یا روانپزشک مراجعه کنند این یک نوع بیماری محسوب می شود.

بسیاری از این افراد سادیستیک هستند.

بعضی نیز از این امر غافل هستند و کورکورانه تقلید می کنند. که بیشتر کودکان شامل حال این گروه می شوند.

 

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:48 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

اگر بخواهیم تاریخچه رفتار درمانی را از لحاظ تاکیدی که بر رفتار و اصلاح آن می‌گذارد، بررسی کنیم، می‌توان گفت که این شیوه درمان به قدمت پیدایش تمدن است و اولین تلاشهایی که انسانها برای هدایت افراد همنوع خود و بهبود رفتار آنان انجام داده‌اند، نقطه آغازین آن است. اما به لحاظ علمی می‌توان گفت که رفتار درمانی به دنبال مکتب روانشناسی رفتارگرا بوجود آمده است و در واقع اصول و قوانین این مکتب روان شناسی کاربرد درمانی دارد. بر این اساس در تاریخچه رفتار درمانی دو دیدگاه عمده شرطی کردن فعال و شرطی کلاسیک پایه و اساس رفتار درمانی است. دیدگاه کلاسیک بیشتر بر یادگیریهای عاطفی تاکید دارد و کاربرد آن در روان درمانی اصطلاحا رفتار درمانی نامیده می‌شود. افرادی چون ولپه ، گلدشتاین ، لازاروس و سالتر از جمله کسانی هستند که در درمان بیشتر از اصول شرطی کردن کلاسیک استفاده کرده‌اند. از سوی دیگر کاربرد شرطی کردن فعال در روان درمانی را تغییر رفتار می‌نامند که افرادی نظیر بندورا ، لیندزلی و رابرت میگر از جمله کسانی هستند که از اصول شرطی کردن فعال برای تغییر رفتار استفاده کرده‌اند.
علاوه بر این دو دیدگاه نظریه یادگیری اجتماعی و یا یادگیریهای مبتنی بر مشاهده ، بخش مهم دیگری را در سابقه رفتار درمانی اشغال می‌کند. در این دیدگاه تقلید یا الگوسازی بخش عمده‌ای از رشد و تکوین شخصیت است و تعدادی از تکنیکهای رفتار درمانی بر اصول این نوع یادگیری استوارند. از سوی دیگر چون رفتار درمانی کاربرد
نظریات روان شناسی یادگیری است، در درمان علاوه بر سه رشته فکری فوق از دیگر نظریات متعدد یادگیری نظیر تئوری هال ، تولمن و ... نیز در درمان تاثیر پذیرفته است.

مفاهیم بنیادی نظریه رفتار درمانی

شخصیت رفتار درمانگران توجه چندانی به ارائه نظریه‌ای در زمینه شخصیت نداشته‌اند. آنان در درجه اول این فرض را پذیرفته‌اند که اکثر رفتارهای انسان آموخته شده است و بنابراین می‌توان با استفاده از اصول یادگیری ، رفتارها را تعدیل کرد یا کلا تغییر داد. ماهیت انسان در نظر رفتارگرایان و رفتار درمانگران ، انسان ذاتا نه خوب است و نه بد، بلکه یک ارگانیزم تجزیه گراست که استعداد بالقوه‌ای برای همه نوع رفتار دارد. مفهوم اضطراب و بیماری روانی رفتار درمانگران ، اضطراب را واکنشی می‌دانند که بر اساس قوانین یادگیری قابل توجیه است. در دیدگاه آنها بسیاری از حالات غیر عادی روانی ، پاسخهای شرطی هستند که به نحوی تقویت می‌شوند و ادامه می‌یابند. هدف و انتظار از رفتار درمانی رفتار درمانی کاربرد اصول تجربی یادگیری برای تغییر رفتار ناسازگار و نامطلوب است. از این رو رفتار درمانگران دقیقا با این مساله مواجهند که مراجع چگونه فرا گرفته است، یا فرا می‌گیرد؟ چه عواملی یادگیری او را تقویت می‌کنند و تداوم می‌بخشند؟ و چگونه می‌توان فرایند یادگیری او را تغییر داد، تا چیزهای بهتری را جایگزین رفتارهای نامطلوب خویش کند؟ هدف اصلی درمان آن است که ارتباطهای نامطلوب میان محرک و پاسخ به نحو مطلوبی تغییر یابند. انتظار از رفتار درمانی ، در واقع تغییر رفتار نامطلوب است.

مراحل رفتار درمانی در شیوه‌های رفتاردرمانی مراحل مشخصی طی می‌شود:

1.       شناسایی رفتاری که باید دگرگون شود.

2.       بررسی و شناسایی شرائطی که رفتار را موجب شده‌اند.

3.       شناخت عواملی که به نوعی موجبات ابقا و ادامه رفتار را فراهم می‌آورند.

4.       تهیه و ارائه برنامه‌هایی به منظور دگرگون سازی و نیز یادگیری رفتارهای جدید.

تکنیکهای رفتار درمانی تکنیکهایی که روان درمانگر در فرایند رفتار درمانی از آنها استفاده می‌کند، عمدتا بر اصول و قوانین نظریات شرطی فعال و کلاسیک و یادگیریهای اجتماعی مبتنی هستند و در مواردی ممکن است از اصول نظریات یادگیری دیگر نیز استفاده شود. اهم تکنیکهای رفتار درمانی به قرار زیر است:

1.       شرطی کردن : در این تکنیک رفتار درمانگر به تقویت رفتارهای مطلوب می‌پردازد.

2.       خاموش کردن یا حذف رفتار : عبارت است از تضعیف تدریجی و یا حذف یک رفتار که از راه عدم تقویت آن صورت می‌گیرد.

3.       آموزش شیوه متوقف کردن فکر : در این تکنیک به مراجع آموزش داده می‌شود، با استفاده از یک محرک قوی ، مثل داد زدن « متوقف کن » ، افکار اضطراب زا و مزاحم خود را متوقف کند.

4.       آموزش اظهار وجود : آموزش اظهار وجود تکنیکی است که برای رفع اضطرابهای حادث از روابط اجتماعی متقابل افراد بکار برده می‌شود. مثلا اضطراب ناشی از عدم توانایی فرد در ارائه عقایدش به دوستانش و یا دیگران ، با این تکنیک به خوبی از بین می‌رود.

5.       انزجار درمانی : این تکنیک همراه کردن یک محرک نامطبوع است، با رفتارهای ناسازگار و غیرعادی. در این تکنیک از محرکهای تنبیه کننده مثل داروها ، شوک الکتریکی ، تصاویر منزجر کننده و ... برای رفتارهایی مثل ترک عادت استفاده می‌شود.

6.       حساسیت زدایی منظم : این تکنیک که بسیار پرکاربرد است، روش ایجاد آرامش عمیق عضلانی به فرد آموزش داده می‌شود سلسله مراتبی از محرکات اضطراب‌زا از ضعیف تا شدید به فرد ارائه می‌شود و بعد از رفع اضطراب بعد از هر محرک و ایجاد آرامش ، محرکات بعدی ارائه می‌شوند.

7.       شکل دادن رفتار : در شکل دادن رفتار مشاور در صدد است تا رفتار مطلوبی را در مراجع ایجاد کند. برای این کار مشاور به تقویت رفتارهایی می‌پردازد که فقط شبیه رفتار مطلوب و مورد نظر است، اما در حال حاضر از خصائص رفتاری او نیستند. همین طور پاسخهایی که شباهت بیشتری با پاسخهای مطلوب دارند، تدریجا تقویت می‌شوند و پاسخهایی که کمتر شبیه هستند، بدون تقویت باقی می‌مانند. این رویه آنقدر ادامه می‌یابد، تا رفتار مورد نظر و دلخواه در فرد مراجع شکل بگیرد.

8.       الگوسازی : در این تکنیک رفتار درمانگر ، مراجع را با یک الگوی رفتاری مناسب مواجه می‌کند تا مراجع ، اعمال و رفتار الگوی مورد نظر را از راه تقلید بیاموزد. در این فرایند تقویت اعمال تقلید شده و تمرین و تکرار آنها به یادگیری خصیصه‌های رفتاری مورد نظر منجر می‌شود.

9.       ایفای نقش : در این تکنیک رفتار درمانگر ، مراجع را به ایفای نقش معین

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:روانشناسی , خانواده درمانی, :: 22:40 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

خانواده درمانی در این نوع درمان آموزش ، پیشگیری و درمان برای کمک به خانواده‌ها ، کل خانواده را دربرمی‌گیرد. برای حل مشکل خانواده یا یکی از اعضا آن کل سیستم خانواده مور توجه قرار می‌گیرد و تلاش می‌شود علل بروز و عوامل تشدید کننده مشکل در داخل خانواده و در نوع روابط اعضا با یکدیگر مورد بررسی قرار گیرد. این شیوه از درمان مبتنی بر رویکرد سیستمهاست و معتقد است زمانی می‌توان به رفع یک مشکل نائل شد که از نیروی تک تک اعضا استفاده کرد و عوامل تنش‌زا را مرتفع ساخت.

تاریخچه خانواده درمانی تخصص و حرفه خانواده درمانی نسبتا جدید است و ظهور رسمی آن به دهه‌های 1940 ، 1950 و 1960 برمی‌گردد. در سال 1938 شورای ملی روابط خانوادگی شروع بکار کرد. در سال 1948 اولین اثر درباره زناشوئی درمانی توسط « بلامتیل من » منتشر شد و مطالعه خانواده‌های اسکیزوفرنیک توسط « لایمن » صورت گرفت.
در خلال سالهای 1950 تا 1959 « ناتان آکرمن » رویکرد روان تحلیلی را برای کار کردن با خانواده‌ها مطرح کرد و « بیتسون » مطالعه الگوهای ارتباط را در خانواده آغاز کرد و « کارل ویته » اولین کنفرانس را درباره خانواده درمانی در سی ایسلند ایالت جورجیا برگزار کرد. اولین نشریه در خانواده درمانی در سال 1961 منتشر شد و شبکه ساز خانواده درمانی در سال 1976 و انجمن خانواده درمانی (AFTA) در سال 1977 شروع به کار کرد. در خلال سالهای 1980 تا 1989 شیوه‌های تحقیق در خانواده درمانی متداول شد و رهبران جدیدی در خانواده درمانی ظهور کردند که بسیاری از آنان زن بودند. از سال 1990 به بعد رشد عضویت متخصصان در انجمنهای خانواده درمانی چشمگیر شد. خانواده درمانی‌های متمرکز بر راه حل فراگیر شدند و بطور کلی جایگاه عمیق‌تری بین فنون درمانی حوزه روان شناسی پیدا کرد.

انواع نظریه‌های خانواده درمانی رویکردهای نظری اصلی در حیطه خانواده درمانی عبارتند از: خانواده درمانی روان تحلیلی ، خانواده درمانی تجربیاتی ، خانواده درمانی شناختی رفتاری ، خانواده درمانی ساختی ، خانواده درمانی استراتژیک و خانواده درمانی متمرکز بر راه حل. خانواده درمانی مبتنی بر روان تحلیلی صاحبنظران اصلی آن ناتان آکرمن ، ویلیامسون ، لایمن واین و تئودور کیدز هستند که شیوه درمان آنها ریشه در نظریه فروید دارد. در اینشیوه فرایندهای ناهشیار اعضای خانواده به یکدیگر مرتبط دانسته می‌شوند و اعتقاد بر این است که بایستی روی نیروهای ناهشیار که آسیب را بوجود آورده‌اند، کار کرد. نقش درمانگر یک معلم یا والد یا مفسر تجربه است. فنون درمانی عبارتند از: تحلیل رویا ، انتقال ، رویارویی ، تاریخچه زندگی ، تمرکز بر نقاط قوت. خانواده درمانی تجربیاتی نظریه پردازان عمده آن ویرجینیا سیتر ، کارل ویته کر ، فرد دوهل و ... هستند که معتقدند مشکلات خانواده از سرکوب احساسات ، خشکی و انعطاف ناپدیری ، فقدان آگاهی ، مرگ عاطفی و استفاده بیش از حد از مکانیزمهای دفاعی ریشه می‌گیرد.در این رویکرد خانواده درمانگر تلاش می‌کند انعطاف پذیری ، صمیمیت ، عزت نفس ، پتانسیل برای تجربه را در خانواده افزایش دهد و از فنون مجسمه سازی ، صحنه آرایی خانوادگی ، شوخی ، مصاحبه با عروسکهای خانواده ، هنردرمانی خانواده ، بازی نقش ، بازسازی خانواده و ... استفاده می‌شود. خانواده درمانی‌های رفتاری و شناختی _ رفتاری نظریه پردازان عمده آن ویلیام مسترز ، ویرجنیا جانسون ، جوزف ولپه ، بندورا و ... هستند. این شیوه درمانی بر اساس نظریه‌های رفتاری و شناختی معتقد است، رفتار از طریق پیامدها ابقا یا حذف می‌شود. رفتارهای نامناسب را می‌توان اصلاح کرد. همینطور شناختهای غیر منطقی را می‌توان اصلاح کرده و در نتیجه در تعامدات و رفتارهای زوجی یا خانوادگی تغییر ایجاد کرد.درمانگر نقش یک معلم و متخصص تقویت کننده رفتارهای مناسب را بازی می‌کند. در این رویکرد از فنون درمانی تقویت منفی ، تعمیم ، خاموش سازی ، اقتصاد پته‌ای ، گریز ذهنی ، عبارات مقابله‌ای منطقی ، سرمشق دهی و ... استفاده می‌شود. خانواده درمانی ساختی سالوادور مینوچین ، مونتالوو ، فیشمن ، روزمن و ... نظریه پردازان اصلی این شیوه از خانواده درمانی هستند که کارکرد خانواده را متضمن ساخت خانواده ، زیر منظومه‌ها و مرزها می‌دانند. درمانگران نقشه خانواده را بطور ذهنی ترسیم می‌کنند و در پیاده کردن ساخت مناسب خانواده تلاش می‌کنند و در واقع همچون کارگردان تئاتر عمل می‌کنند. فنون درمانی عبارتند از: بازسازی ، الحاق ، تشدید پیامها ، مرزسازی و ... . خانواده درمانی‌های استراتژیک ، سیستمی و متمرکز بر راه حل این سه رویکرد روش‌مدار و کوتاه مدت هستند که هر سه مرهون کار میلتون اریکسون می‌باشند و از میراث مشترکی برخوردارند. هدف ، شیوه کار و فنون مورد استفاده در این سه رویکرد مشابه یکدیگر است و از فنونی چون باز تعبیر ، کمرنگ کردن تعبیر و تفسیر ، تعیین تکالیف شاق ، تکیه بر فرایند سوالات حلقوی ، تمرکز روی راه حلهای فرضی ، تعیین کردن تشریفات و ... استفاده می‌شود.از نظریه پردازان استراتژیک جی هی لی ، ریچارد فیش و از نظریه پردازان سیستمی بوسکلو ، کارل تام و از نظریه پردازان متمرکز بر راه حل ایمسوبرگ و دیویس را می‌توان نام برد. خانواده‌های نیازمند خانواده درمانی خانواده‌هایی که از فرایند خانواده درمانی بهره می‌برند، عبارتند از: خانواده‌های دارای عضو معتاد یا بیمار روانی و همچنین خانواده‌های دارای عضو مبتلا به اختلالات جسمی که به نحوی روی کارکرد خانواده تاثیر گذاشته است ، خانواده‌های طلاق گرفته ، ازدواج مجدد کرده ، فوت یکی از اعضا ، خانواده‌های دارای مشکلات اقتصادی ، فرهنگی و ... . خانواده‌های دارای مشکل اغلب به صورت غیر مستقیم مثلا مشکلات تربیتی کودکان ، ناراحتی‌های روحی یکی از اعضا و یا تصمیم گیریها و کمک برای حل مشکلات سطحی‌تر به متخصصان مشاوره و روان شناسی مراجعه می‌کنند و در طول مشاوره‌های فردی نیاز به توجه به نقش خانواده در بروز مشکل شکل می‌گیرد و برحسب رویکرد درمانگر ، روند درمان تداوم می‌یابد

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:33 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

حتما دیده اید عده ای را که چاپلوس و متملق هستند و مدتی است مرتب بیان می کنند آقازاده ها  !!! و در مورد آنها فلان و بهمان مطالب می گویند و می نویسند!!!

جالب است ملت انقلاب کرد که خان ها و اربابها نباشند .( هدف توهین به شغل خاصی نیست ولی هر چیزی معیاری

دارد)الانه به بچه و نوه و نتیجه  هر مطرب وگدا ...و مرده شوری که صاحب ثروت شده می گویند آقازاده !! نمردیم و معنی

آقازاده را هم فهمیدیم.

دو شنبه 28 اسفند 1391برچسب:, :: 22:30 ::  نويسنده : شمیلا سیامکی

اگر بزرگترها در کوچه هایشان آتش روشن کنند تا همه از روی آن بپرند و قاشق زنی و فال گوش را احیا کنند

برای جوانان و کودکان نیز آموزنده می باشد. چهارشنبه سوری بی خطری داشته باشیم.چهارشنبه همه مبارک.

خوش بگذره.

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید.
    آخرین مطالب
    آرشيو وبلاگ
    پیوندهای روزانه
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی-اجتماعی و آدرس shamila.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





    نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 960
بازدید دیروز : 246
بازدید هفته : 960
بازدید ماه : 4990
بازدید کل : 3580428
تعداد مطالب : 14893
تعداد نظرات : 281
تعداد آنلاین : 1

<>